Hai la mare, hai în Constanța!

În sfârșit, gata cu zilele înzăpezite ce păreau desprinse din luna ianuarie! Soarele ne face cu ochiul și ne anunță că vara este foarte aproape, ceea ce înseamnă că nu va mai trebui să așteptăm mult până când ne vom petrece vacanța/concediul unde ne dorim. Unii aleg, ca destinații turistice, Turcia, Italia, Grecia, Spania sau altă țară ceva mai exotică. Alții aleg să viziteze chiar plaiurile mioritice, spre exemplu Constanța, un oraș plin de diversitate, având o istorie veche de mai bine de 2500 de ani. Și până la urmă, de ce să nu vizităm întâi locurile frumoase din țara noastră?

Eu, ca un împătimit al istoriei ce sunt, dar și un iubitor de natură, vă prezint trei obiective turistice din Constanța cu o mare încărcătură istorică și cu peisaje fabuloase:

1. Edificiul roman cu mozaic Constanța

Sursă foto: locuridinromania.ro

Acesta a fost descoperit în anul 1959 lângă Muzeul de Istorie. Datează tocmai din perioada romano-bizantină (sec. III - IV) și servea drept loc de întâlnire al negustorilor, transportatorilor și edililor din respectiva perioadă, locul în care se fixau prețurile produselor și se stabileau diverse afaceri. Un fel de mall, mai pe înțelesul tuturor, doar că foarte vechi.
Ceea ce este important de știut cu privire la Edificiul roman cu mozaic Constanța este faptul că această clădire este unică în Europa de Est prin dimensiunile sale și este considerată de experți ca fiind o minune a civilizației antice. Vedeți de ce este bine să vizităm întâi locurile frumoase din țara noastră?

2. Insula Ovidiu


Sursa foto: insulaovidiu.ro


Insula Ovidiu este o insulă din lacul Siutghiol, Constanța. Aceasta se află la 500 de metri de orașul Ovidiu și de stațiunea Mamaia și are o suprafață de 0,026 kilometri pătrați. Numele ei provine de la Publius Ovidius Naso, un poet ce a trăit între anii 43 î.Hr.- 17 d.Hr. Se spune că, în anul 8 d.Hr., poetul a fost exilat pe această insulă de către împăratul Augustus. În această perioadă, Ovidiu al nostru a scris operele „Tristele” și „Ponticele”. Dacă insula asta i-a servit atât de bine în procesul de scriere, oare m-ar putea ajuta și pe mine? Întreb doar. :)
De asemenea, cercetările făcute arată că pe insulă au existat așezări omenești din timpul tracogeților și getodacilor, iar cele mai vechi datează din paleolitic.
Vă vine să credeți că o insulă atât de mică are o încărcătură istorică atât de mare?

3. Microrezervația


Sursă foto: litoralulromanesc.ro

Și iată că facem o trecere de la istorie la natură. Microrezervația este deschisă publicului din anul 1985 și este parte a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța și include Delfinariul și Planetariul.
Microrezervația are o suprafață de 6 ha și are scopul de a le prezenta oamenilor (atât turiști, cât și localnici) un portret cât mai complex asupra naturii dobrogene. Având în vedere că locuiesc în partea de sud a țării, sunt interesat de cum arată și ecosistemele din alte zone.

Normal că acestea nu sunt singurele obiective turistice din Constanța, eu doar vi le-am prezentat pe cele preferate de mine, cele ce au legătură cu istoria și natura acestui oraș. Constanța este plină de obiective turistice și merită să-și prelungești concediul pentru a ajunge să le descoperi pe toate.

Cât despre această vacanță... unde vom petrece acest sejur? Ei bine, eu recomand cu toată căldura Hotel Aurora Mamaia, un hotel foarte ospitalier, modern, unde turiștii se pot bucura de confort și servicii de calitate. Pe scurt, acesta a fost renovat în 2008 și dispune de 343 de camere moderne, trei lifturi silențioase, rampă de acces pentru persoanele cu nevoi speciale, bar de zi în lobby, loc de joacă pentru copii, aer condiționat și parcare.
De asemenea, acest hotel permite distracția la piscină și are două bazine ultra-moderne.Mai multe vă las să descoperiți chiar voi, căci sunt sigur că v-am convins să și pe voi să vă organizați un sejur la Mamaia și că merită să descoperiți frumusețile orașului Constanța.

Acestea fiind spuse... spor în vacanțe și călătorii!

Acest articol a fost scris pentru proba 12 a concursului Spring SuperBlog 2018.

Comentarii