Femei pe bancnote?
Atunci când vine vorba despre egalitatea dintre sexe, pot spune că o susțin și îmi doresc din tot dinadinsul ca femeile și bărbații să fie egali. Sunt de părere că ambii sunt în stare de lucruri mari și că sexul unei persoane nu este un factor care să influențeze negativ voința unui om, iar istoria ne dovedește acest lucru.

Chiar dacă, în trecut, femeile nu aveau prea multe drepturi în comparație cu bărbații, asta nu le-a oprit să facă lucruri mărețe, contribuind la binele omenirii. Iar foarte multe astfel de femei au fost românce.

Probabil că ați auzit în aceste zile de campania „Femei pe bancnote” inițiată de jurnalista Janina Nectara. Dacă nu știați, aflați acum.

Scopul acestei campanii este de a pune în valoare femeile de excepție ale României, prin tipărirea uneia dintre ele pe una dintre bancnotele de circulație națională. Toate detaliile le găsiți pe femeipebancnote.ro. Aici puteți semna petiția pentru campanie, iar aici puteți vota maximum 3 dintre cele 100 de femei propuse pentru tipărire.

Vă recomand să analizați fiecare variantă deoarece, în acest fel, învățăm și puțină istorie (lista o aveți aici). În plus, ne putem da seama de câte femei cu potențial am avut în România până în ziua de astăzi.

Îmi place foarte mult ideea acestei campanii deoarece, la fel cum am spus anterior, susțin egalitatea dintre femei și bărbați. Consider că nu ar trebui să existe diferențe între oameni și că sexul nu te poate împiedica să ajungi unde îți dorești.

Comentarii