Vine primăvara, reînnoim garderobaDacă atunci când au apărut, hainele aveau scopul doar de a acoperi și de a încălzi, în zilele noastre, ele reprezintă mult mai mult de atât. Ne preocupăm atât de mult de hainele pe care le purtăm în tendință cu noile stiluri încât am ajuns să ducem îmbrăcatul la nivel de artă.
Ne îmbrăcăm, asortăm hainele, combinăm stilurile și vrem să fim pe primul loc la capitolul vestimentație.

Acest obicei poate avea avantaje și dezavantaje. Oricum, atâta timp cât nu ne ia valul, suntem liberi să ne îmbrăcăm cum dorim.Iar aici apare o problemă. S-ar putea să vă fi confruntat măcar o singură dată cu dezordinea din șifonier din cauza maldărului de haine pe care le-ați adunat de-a lungul timpului. În acest context, este foarte greu să ne găsim cu ușurință o ținută potrivită, mai ales acum, în secolul vitezei, când suntem presați de timp în fiecare zi. Și cum întâlnirile importante nu așteaptă pentru a ne găsi noi ceva potrivit de îmbrăcat, soluția rămâne, bineînțeles, organizarea.

Să fim sinceri. Câți dintre noi nu avem haine pe care le-am purtat puțin timp, apoi nu le-am mai folosit? Dacă aceste haine nu mai au nicio utilitate pentru nevoile noastre, nu văd de ce le-am mai păstra. Tot ce fac acestea este să ocupe spațiu prețios și să ne complice viața.
Totuși, ce rost are să le aruncați dacă le-ați purtat doar de câteva ori sau doar o singură dată. Nu uitați că resursele sunt limitate și trebuie să le folosim cu cap. Cea mai bună soluție este să dăm acele haine mai departe, astfel reciclându-le. Poate că nouă nu ne mai folosesc, dar alții le-ar putea căuta.
Putem dona hainele nefolositoare oamenilor nevoiași sau le putem duce în magazinele second hand. Astfel, noi ne eliberăm șifonierul de lucrurile inutile pentru noi, dar de care pot beneficia alți oameni.

Bun. Acum șifonierul poate respira ușurat deoarece am salvat spațiu important din el. Ce rămâne de făcut? Ei bine, acum ne putem reînnoi garderoba, care e în continuă schimbare pentru a se adapta nevoilor noastre de zi cu zi, mai ales în această perioadă, căci vine Paștele și odată cu el și obiceiul de reînnoire al hainelor.Mi-ar plăcea să pot spune că putem renunța la gecile groase și la paltoane, dar cum vremea ne joacă feste, este bine să fim precauți.

Sfatul meu este să purtați haine cât mai potrivite pentru vremea de afară, cu modul vostru de viață și nu în ultimul rând, care să vă reprezinte cât mai bine stilul. Iar dacă sunteți pe grabă și trebuie să găsiți repede ceva potrivit, n-ar fi rău să luați în considerare și magazinele second hand.

Exact! Am zis SECOND HAND.


Nu înțeleg de ce oamenii se feresc de astfel de magazine. În general, hainele second hand sunt bune, de calitate, uneori chiar de firmă și la un preț destul de accesibil, spre deosebire de majoritatea hainelor noi care se strică la prima spălare. Ce contează că au fost purtate de două sau de trei ori? Sincer, nu exclud posibilitatea de a achiziționa haine de la magazine de haine second hand ca Evernisaj, unde, apropo, am văzut lucruri destul de drăguțe.

Acestea fiind spuse, rămâne la aprecierea voastră cum vă veți reînnoi garderoba în această primăvară și nu numai. Sper că v-am putut ajuta cu micile mele sfaturi.

Acest articol a fost scris pentru proba 6 a competiției Spring SuperBlog 2018.

Comentarii