O destinație exotică în timpul unei ierni fără sfârșitBrr... Se pare că primăvara se lasă așteptată. În loc de zile însorite și temperaturi pozitive, avem parte de un deșert alb și temperaturi de ianuarie. Eu unul sunt sătul de frig. În această perioadă nu ar strica o... destinație exotică! Da! Destinații exotice pentru vacanțe speciale!

Sincer, un loc exotic pe care mi-ar plăcea să-l vizitez în această perioadă este Thailanda, atât pentru peisajele și clima de acolo, cât și pentru cultura cu mult diferită față de a noastră. Ca să nu mai zic de obiectivele turistice.

sursă foto: pexels.com


Atunci când vizitezi un astfel de loc, trebuie să ai în vedere câteva lucruri importante, zic eu. Cum am spus mai sus, noi alegem să vizităm un loc nou din trei motive: peisaje, obiective turistice și cultură.

Peisaje

Atunci când vreau să descopăr noi peisaje, încerc pe cât posibil să nu mă uit la foarte multe poze, căci nu vreau să-mi stric surpriza. Tot ce aș putea face în acest context este să citesc cât mai mult despre aceste locuri, astfel încât să îmi pot crea în minte o imagine de ansamblu, un portret.
Thailanda este un loc plin de plaje exotice, insule, junglă, toate acestea compunând un peisaj de vis pe care mi-aș dori din tot dinadinsul să-l văd pe viu.

Obiective turistice

Cât despre obiectivele turistice, trebuie să știu cu mult înainte ce voi vizita, că doar nu mă duc acolo să văd cai verzi pe pereți. Câteva destinații turistice pe care le-aș vizita ar fi:

Pileh Bay

sursă foto: andreeainasia.ro


Khao San Road din Bangkok

sursă foto: andreeainasia.ro


Sukhothai

sursă foto: andreeainasia.roPiața Plutitoare Damnoen Saduak


sursă foto: andreeainasia.ro


Templele Thailandei

sursă foto: andreeainasia.ro


Dacă în călătoria mea se vor ivi și alte destinații turistice, le voi vizita cu mare drag, dar deocamdată acestea ar fi cele principale.

Cultură

Acum trecem la partea puțin mai sofisticată, anume cultura. Oricât mi-ar plăcea să o descopăr singur, fără să citesc despre ea, nu am cum să plec într-o astfel de destinație fără să am pic de habar de ce se întâmplă acolo.
Știați că Muay Thai (un fel de box thailandez) este sportul național al Thailandei? Sau că salutul standard este un gest similar cu rugăciunea, numit wai? Bine de știut este și că majoritatea cetățenilor din Thailanda sunt budiști.
Tabu-urile acestei țări sunt atingerea capului cuiva sau arătarea cu piciorul, deoarece capul este privit ca cea mai înaltă parte a corpului, iar piciorul cea mai joasă. În plus, cărțile sunt tratate drept obiecte seculare, deci este bine să avem grijă cum „le tratăm” în public.

Vreau din tot dinadinsul să mă amestec printre localnici, să devin una cu tradițiile și cultura lor, astfel încât să pot simți cu adevărat cum e să pleci din zona ta geografică și culturală și să te adaptezi noii lumi descoperite.

Nu sunt foarte sigur că voi reuși în viitorul apropiat să bifez această destinație exotică, dar atunci când mă voi hotărâ să o fac, voi apela cu încredere la CND Vacanțe Speciale, agenția de turism perfectă atunci când vine vorba de destinații speciale pentru vacanțe speciale.

Acestea fiind spuse, consider că înainte de a vizita o nouă destinație, trebuie să citim câte ceva despre cultura ei, dar nu într-atât cât să ne stricăm surpriza de a descoperi și singuri. Doar în acest fel puteți avea vacanțe speciale în destinații speciale.

Acest articol a fost scris pentru proba 8 a concursului Spring SuperBlog 2018.

Comentarii