Ne-am uitat la stele :)

Imagine ce simbolizează amintirea (sursă foto: pexels.com)


Hei!

Care credeți că este lucrul care ne determină să ne amintim cu drag o călătorie sau o excursie? Oare vizitele la diverse obiective turistice? Sau momentele petrecute alături de cei dragi? Oare ce?

Ei bine, călătoriile sunt interesante pentru că vezi lucruri noi; mai schimbi puțin peisajul din zilele obișnuite cu unul nou. Toate acestea, însă, nu ar însemna mai nimic fără persoane alături de care să te bucuri.

Una dintre călătoriile pe care le voi ține minte mereu este o excursie de trei zile cu școala ce a avut loc în urmă cu un an.

În aceste zile am marcat câteva obiective turistice foarte drăguțe. Primul a fost Cetatea Râșnov, cetatea fortificată din Brașov, iar în afară de construcție, am mai putut vedea și o demonstrație de luptă.

Cetatea Râșnov (sursă foto: 1almost.wordpress.com)


A urmat celebrul Castel Bran (Doamne, câte coridoare avea!).

Castelul Bran (sursă foto: arhivă personală)

Totuși, locul care mi-a plăcut cel mai mult a fost Rezervația De Urși Zărnești, un loc deosebit cu o poveste și mai deosebită, un loc ce servește drept casă câtorva urși nevoiași și nu numai.


De la Rezervația De Urși Zărnești (sursă foto: arhivă personală)


Ce mai au în comun toate aceste destinații frumoase? Ei bine, prietenii cu care am fost împreună în fiecare au făcut această excursie una minunată.

Totuși, cea mai frumoasă amintire din excursie nu are legătură cu cele trei destinații. Cele mai frumoase clipe au fost cele de pauză, petrecute la o pensiune din Moeciu de Sus. Întunericul se lăsa, iar somnul se lăsa așteptat! Din plictiseală, eu și câțiva prieteni foarte buni am ieșit afară, pe balansoar, să privim stelele. Râdeam, pălăvrăgeam și ne simțeam bine. Măcar dacă nu ne vedea menajera că scoatem păturile afară că na! era frig. „Lasă că știu eu ce fac ei în păturile alea!”, a spus ea. Ne protejam de frig, ce puteam să facem?!

A doua seară a decurs asemănător, doar că în loc de balansoarul din curte, am ales balconul. A fost frig, dar ce nu facem noi ca să vedem stelele? ⭐

Așa că da, călătoriile sunt mult mai frumoase alături de prieteni! Plecați la drum alături de ei și voia bună va pluti prin aer.

Aceasta este doar o mică amintire din multe altele. Acum vă invit pe voi să povestiți, în secțiunea de comentarii, cea mai frumoasă amintire de-a voastră dintr-o călătorie. Cele mai inspirate povești vor primi drept premiu un city-break în valoare de 500 euro sau unul din cele 5 vouchere de călătorie în valoare de 50 de euro. Sper din tot sufletul ca unul dintre voi să să aibă parte de unul dintre premii. Termenul limită pentru comentarii este 16 martie, iar termenul de jurizare este 23 martie.

Acest articol a fost scris pentru proba 2 a concursului Spring SuperBlog 2018, iar comentariile vor fi jurizate de Claudiu Fărcaș, Iulia Hau, Mircea Giurcă din echipa momondo

Succes!

Comentarii