Gata de călătorie?

Sursa foto: pexels.com


Hmm... cum să încep?

Pot simți în aer atmosfera specifică serialului Game of Thrones. Mă aflu călare pe un dragon ce zboară pe deasupra munților acoperiți cu pături reci de gheață. Este o priveliște fantastică, ceva de neimaginat! Deodată, se aude un sunet ciudat: „Bâzzzz, bâzzzz!”. Apoi începe iar: „Bâzzzz. bâzzzz!”. Încep să mă neliniștesc, căzând, astfel, de pe dragon.

Următoarea senzație pe care o simt este impactul meu cu podeaua. Căzusem din pat. „Doamne, ce vis!”. Pe noptieră, telefonul continuă să bâzâie. Mă ridic, iau telefonul și răspund:
-Alo?
-Bună dimineața! Costin Neață, nu-i așa?
-Da, eu sunt.
-Vă sun de la circuite Christian Tour. Acum două luni ați programat o călătorie cu destinațiile Iordania, Umbria și Japonia. V-am sunat să vă reamintesc că azi, la ora 12:00 aveți avion.
-Bine, spun eu pe jumătate dormind. Mulțumesc și o zi bună!
-O zi bună!
Apoi închid. Mă pregătesc să mă culc, încercând să profit de ziua mea liberă, dar un gând îmi străfulgeră în minte. „Stai așa! Azi am avion? Azi trebuie să plec în călătorie?!”

Să vă explic puțin. În urmă cu două luni, am decis că nu mi-ar prinde rău o vacanță în care să mă relaxez, deconectându-mă de la toate grijile. Am mai decis și că n-ar fi rău să plec peste granițe, așa că am ales Iordania, Umbria și Japonia. I-am contactat pe cei de la Christian Tour și am planificat totul.

Să revenim la mica mea problemă. Trebuie să pornesc în aventură, dar cum sunt un om stresat și cu capul în nori, am uitat complet. Ceasul arată ora 7:00. Mai am doar 5 ore în care să îmi fac bagajele, să-mi revizuiesc lista cu priorități și să pornesc spre aeroport.
Situația este destul de tensionată, dar nu mă pierd cu firea. Cu bagajul nu este mare lucru, îndes în el tot ce cred că-mi va fi util: haine, acte, trusa de prim ajutor. Lista de priorități, însă, îmi dă de furcă. Nu am cum să trec prin niște locuri atât de frumoase fără să știu ce voi face în fiecare, ce voi vizita, ce voi mânca și așa mai departe.

Bagajul este gata. Acum să trecem un ochi și peste obiectivele turistice.

Iordania

Mănăstire, Petra (sursă foto: christiantour.ro)


M-am gândit că nu ar fi rău să vizitez această țară aflată în Orientul Apropiat. Iordania Experience va dura 9 zile. În aceste zile voi face mă voi plimba prin Amman, capitala Iordaniei, Madaba, un loc cunoscut datorită descoperirilor arheologice, Muntele Nebo, unde se spune că ar fi murit Moise, Petra, un superb oraș din piatră, Marea Roșie Și Marea Moartă.

Nopțile le voi petrece în Amman, în hoteluri din Petra, din deșertul Wadi Rum, din Aqaba și de la Marea Moartă.
Mâncărurile locale pe care m-am gândit să le încerc sunt: Fattoush, Baba Ghanoush, Muhammara, Tabbouleh și multe alte preparate arăbești pe care urmează să le descopăr.


Umbria

Vatican (sursă foto: christiantour.ro)


Mereu m-a fascinat Italia, mai ales o regiune așa frumoasă ca Umbria. Farmecul Umbriei ar cuceri orice turist. Aici voi petrece doar 7 zile, urmând ca în cea de-a 8-a să plec. Vizita va începe la Roma, urmând să trec pe la Vatican, Tivoli, Narni, Terni, Perugia, Assisi, Spello, Citta di Castelo - Gubbio, Todi, Orvieto (sper că n-am ratat nimic).

Cât despre mâncare, m-am gândit să încerc pizza locală, gelato și înghețată cu salvie și zmeură sau cu migdale și smochine. M-am gândit și la produse de patiserie, cel mai celebru fiind „Bacio Perugia”. Să nu uităm și de alte preparate, cum ar fi Baggiana, alături de Tigella.


Japonia

Sursă foto: pexels.com


Ah, în sfârșit am ajuns la punctul meu preferat. Am păstrat ce este mai bun pentru sfârșit. Mereu m-a atras cultura japoneză. O țară atât de avansată în ceea ce privește tehnologia, dar care încă ține cu dinții de tradițiile sale.

Încă 9 zile în Țara Soarelui Răsare. În acest timp am de gând să cutreier Tokyo, Osaka, Kyoto. În plus, mai am programată și o plimbare pe Lacul Ashi.

Lacul Ashi (sursă foto: christiantour.ro)


Cât timp voi sta în Japonia, vreau să mă amestec cât mai mult printre localnici, împrumutându-le portul și obiceiurile. De asemenea, nu voi uita să încerc și câteva preparate tradiționale precum celebrul Sushi, Teriyaki cu vită, Wild Dragon, Supa Ramen, Negi Toro Don etc. Să nu uităm de prăjiturile japoneze cu fasole (știu, sună ciudat, dat tocmai din acest motiv vreau să le încerc).

Chiar dacă nu voi respecta lista de priorități întru totul, nu contează. Cel mai important este să mă simt bine, vizitând noi țări și descoperind noi culturi. Așadar, în bagaj voi pune și foarte multă pozitivitate, căci este cea mai importantă într-o călătorie atât de lungă.

Bun. Bagajul este gata, lista de priorități a fost fixată, iar ora 12:00 se apropie. Sunt gata să plec în aventura vieții mele în cele trei țări menționate, una mai diferită decât cealaltă.

Această povestioară a fost scrisă pentru proba 1 a competiției Spring SuperBlog 2018, călătoria pe care o am de parcurs în această primăvară.


christiantour.roComentarii