Publici o carte, suporți consecințele. Logica statului românNu mi se pare ceva neobișnuit că România este pe ultimul loc din Europa la consumul de carte. Mai nou, statul român condamnă oamenii care aleg să publice cărți scrise din suflet.

Dragii mei, acesta este cazul Laurei Florescu (sau Maricica Belearta Mononoke, cum o puteți găsi pe Facebook), o poetă care suferă de scleroză multiplă. Aceasta a ales să publice un volum de poezii din care a obținut vreo 260 de lei, drept pentru care a rămas fără pensia de handicap.

Nu vreau să mă adâncesc foarte mult în cazul ei, deja majoritatea posturilor de știri au făcut-o. Vreau, în schimb, să pun accentul pe ipocrizia statului român și legea care pare a fi făcută de niște incompetenți (probabil chiar e).

Vi se pare normal să obligați o persoană să trăiască doar cu o pensie de handicap? Recunosc, nu cunosc legea în detaliu, dar nu înțeleg cum de s-a ajuns la o astfel de decizie.

Adică statul acordă ajutor social fiecărui freacă-menta, care este sănătos și în putere, dar nu s-a stresat niciodată să-și caute un loc de muncă. În schimb, un om care suferă de o boală așa grea, de exemplu scleroza multiplă , publică o carte de pe urma căreia obține suma infimă de 260 de lei și îi este tăiată imediat pensia de handicap. Ceva nu-i în regulă pe aici...

Oare țara asta chiar a ajuns la nivelul la care să pedepsească oamenii doar pentru publicarea unei cărți. Mai sus am menționat faptul că suntem pe ultimul loc în Europa la consumul de carte. Acesta ar putea fi unul dintre principalele motive pentru care suntem la coada acestui clasament.

Pedepsind-o pe Laura, ai condamnat și literatura, poezia și tot ce înseamnă creație, drag stat. Este nedrept să nu poți scrie doar pentru că suferi de o anumită boală și ți-e teamă să nu rămâi fără pensia din care trăiești. Dar de ce oare să promovăm și să susținem un scriitor talentat? Ăă?!

Sper ca această situație să se rezolve cât mai repede. Cred că pot vorbi în numele multor români când spun că m-am săturat până peste cap de ipocrizia din această Țară.

Și că tot veni vorba, vedeți ce faceți și cu ajutoarele alea sociale, este clar că nu ajutați pe cine trebuie.

Comentarii