7 lucruri stupide care se petrec pe Facebook

Sursa foto: pexels.com

Am mai scris eu un articol (îl găsești aici dacă ești curios) asemănător cu ce vreau să discut în acesta, dar acum nu mă voi mai axa pe dependența oamenilor de Facebook, ci pe proastele obiceiuri ce au loc pe acest site. Desigur, mai sunt și alte rețele de socializare ca Google+, Instagram, Pinterest s.a.m.d., dar cea inventată de Mark Zuckerberg le întrece pe toate.

Sincer, am renunțat să mai stau așa mult pe Facebook (mă refer la contul meu personal). Îl mai folosesc doar pentru dat mesaje, că în rest m-am săturat de ce găsesc acolo. Deci să încep lista.

1. Greșelile de scriere (intenționate, desigur).
Nu știu dacă mai are rost să vorbesc, am scris un articol pe tema asta (îl găsești aici). Aș vrea să știu și eu un lucru. Cine naiba i-a învățat pe unii utilizatori Facebook (majoritatea) să scrie „k” în loc de „ca” sau „tz” în loc de „ț”? Păi stai, mă, că așa este la modă, nu? Că altfel nu-mi explic. Of, dacă o ținem tot așa, ne... pe ea de limbă română.

2. Pozele însoțite de citate.
Nu că aș avea ceva cu toate, ci doar cu cele fără sens, care aparțin, de obicei, fetelor (dar nici băieții nu sunt mai presus). Mă refer la genul ăla de citate ce nu au nici cea mai mică legătură cu poza. Unii adaugă un citat de dragoste însoțit de o poză în care sunt singuri (so sad!), alții adaugă în descrierea pozei citate de înțelepciune (de obicei, preluate de pe Google). Aș intra mai mult în miezul acestei probleme, dar nu vreau să ating vreo coardă sensibilă (probabil că am făcut-o deja, dar mă rog).

3. Urările de la mulți ani postate public.
Am văzut urări de la mulți ani între multe persoane, mai ales cele aflate la depărtare, dar și între cele care... stau în aceeași casă. Eu am renunțat să mai scriu urări în profilul altor persoane. Dacă nu pot să mă întâlnesc cu ele față în față, ori le sun, ori le trimit un mesaj. Până la urmă, urarea este destinată spre văzul sărbătoritului, nu al prietenilor virtuali.

4. Declarații de dragoste postate pe Facebook.
Frate, acum serios. Îi spui unei persoane dragi că o iubești... pe Facebook? E ok dacă acea persoană este departe de tine în momentul de față, dar dacă este vorba despre cineva cu care te vezi zilnic sau cu care locuiești... înseamnă că oferi iubire în schimbul like-urilor. Foarte nasol...

5. Postările: „Dacă nu dai like o să ți se întâmple ceva rău”
Am doar trei cuvinte pentru asta: CERȘETORI DE LIKE-URI! Atât am de zis.

6. Pozele editate care înfățișează persoane cu handicap sau care suferă de anumite boli.
Se aseamănă nițel cu punctul 5, doar că în loc de amenințări, se folosește mila. Sincer, am văzut zeci de poze din astea cu oameni care suferă de cancer (rași în cap), oameni fără mâini/picioare (editați în Photoshop) etc. Iar la aceste postări ești obligat să dai like și să lași un „amin”, că cine naiba știe ce ți s-ar putea întâmpla dacă nu o faci?

7. Prostia se promovează foarte ușor... pe Facebook!
Întotdeauna, postările ce conțin cât mai multă prostie cu putință ajung mai populare decât cele care au la bază scopuri culturale sau educative. Având în vedere că sexul vinde foarte bine în zilele noastre, o pagină de Facebook de acest gen va avea mult mai multe like-uri și urmăriri decât va avea Gânduri și Opinii vreodată.

Scopul acestui articol nu este să îmi bat joc de persoanele care fac lucrurile enumerate, ci am vrut doar să îmi exprim punctul de vedere cu privire la cele de mai sus. Consider că Facebook-ul nu a fost creat în astfel de scopuri, deci... fii pe pace! :)
elefant.ro%20

Comentarii