"Tara gunoaielor", bine spus !

Sursa foto: pexels.com
Nu prea imi sta in fire si nu imi place sa fiu pesimist sau sa critic, dar voi continua situatia cu gunoaiele din Romania.

Ieri am postat articolul "Gunoaiele polueaza natura". Nu a fost un articol foarte bine gandit. L-am scris mai mult din revolta pe care mi-o provocase o intamplare nu prea placuta (am povestit despre asta in articolul trecut).

Si totusi, am zis sa ma documentez si eu nitel cu privire la acest subiect , ca tot am apucat sa vorbesc despre el pe acest blog. Eu stiam de cateva gropi de gunoi neautorizate care zac prin tara, dar ce am gasit pe internet m-a surprins, si nu intr-un mod placut. Zeci de gropi de gunoi neautorizate zac in Romania...

Si din pura coincidenta, am dat la televizor peste un reportaj marca ProTV. Poate stiti emisiunea "Romania, te iubesc". Poate ca unii dintre voi ati si urmarit acel episod care a avut loc intre orele 18:00-19:00. "Tara gunoaielor" , bine spus.

In emisiune era vorba de gropile de gunoi imprastiate prin tarisoara asta, amplasate fix in cele mai frumoase zone ale Romaniei. Gropi facute la repezeala, fara nici un pic de interes fata de natura. Locuri unde oamenii sa-si arunce linistiti gunoiul, oameni pe care ii doare in cot de faptul ca distrug mediul inconjurator, si mai ales locurile de poveste ale Romaniei.

Animalele nu se mai simt confortabil nici macar in mediul lor natural. Ma mir cum pot sa traiasca cu tot gunoiul ala. Mai mult ca sigur ca si vegetatia este afectata.

Ok, nu ne pasa de mediul inconjurator. Dar ar trebui  sa ne pese de oamenii care au ghinionul sa locuiasca langa acei munti de cancer. Evident ca mirosul este insuportabil. Ca sa nu mai zic de bolile pe care le poate provoca. Deseurile alea sunt bombe cu ceas care, atunci cand numaratoarea inversa se va fi terminat, vor exploda imprastiind adevarate bacterii si molime.

Cat despre acesti oameni, nu vad de ce ar trebui ei sa plateasca pentru greselile altora. Pana la urma, cu totii avem dreptul sa locuim in zone curate si sa respiram aer curat, nu?

Ce este cu atata lipsa de interes din partea autoritatilor?

Din cauza neglijentei altora, oamenii nevinovati si natura trebuie sa plateasca. Voua vi se pare corect? Mie nu!

Pana la urma, suntem codasii Europei in ceea ce priveste reciclarea deseurilor. De ce nu ma mira?

Parerea mea este ca lucrurile trebuie sa se schimbe ! Nu sunteti de acord?

Pe data viitoare !

-S.A.


Comentarii