Gunoaiele polueaza natura !

Sursa foto: pexels.com
Ce naiba? Noi chiar nu ne mai gandim la natura sau la cei din jurul nostru? Cred ca asa ceva este posibil doar in Romania. Probabil...

Ma refer la treaba cu gunoiul aruncat la intamplare de catre oameni. Nu ma refer la o simpla hartie sau punga de plastic pe care o mai arunca cineva ocazional, cand e pe graba. Ma refer la gramezi intregi de gunoi.

Cazul meu este ca , la doar cinci sute de metrii de casa mea, zace un imens morman de gunoi, al carui miros nu este tocmai agreabil.

Cine l-o fi adus? Asta nu stiu, dar cred ca acel om este de-a dreptul inconstient, ba chiar nesimtit si fara coloana vertebrala. El nu realizeaza oare cat rau face mediului inconsurator sau chiar noua, celor ce locuim in zona?

Ok, este destul de mult gunoi, iar pentru a scapa legal de el presupun ca este mai greu si trebuie si niste banuti. In loc de asta, este mai bine ca gunoiul sa fie aruncat la intamplare, nu?

Aici chiar nu mai este nimic de discutat. Presupun ca nu este doar cazul meu, probabil ca in alte zone este cu mult mai rau.

 Totul din cauza goanei dupa bani a celor ce prefera sa arunce gunoiul pe gratis si pe unde apuca decat sa plateasca pentru a scapa de el in mod legal.

Problema este si cu noi, cetatenii de rand , care suntem obisnuiti cu astfel de lucruri care nu sunt in regula si nici nu ne mai sinchisim sa facem plangeri.

Ca sa nu mai zic si de autoritati, care par sa ridice din umeri la auzul acestor lucruri.

Pacat, mare pacat! Presupun ca aproape nimeni nu se prea gandeste la natura si la ce consecinte ar putea duce aruncarea la intamplare a deseurilor.

Si in plus, in ce tara din Europa se mai intampla asa ceva? Ma refer aici si la uriasele gropi de gunoi neautorizate din intreaba tara, la care autoritatile nu prea reactioneaza.

Ar trebui sa deschidem si noi nitel ochii si sa ne dam seama la raul pe care obisnuim deseori sa-l facem.

Pe data viitoare !

-S.A.

Comentarii