Facebook-ul in viata de zi cu zi

Sursa foto: pexels.com
Facebook! Sunt sigur ca aproape toata lumea stie ce este Facebook-ul, celebra retea de socializare inventata de Mark Zuckerberg in anul 2004.

Cred ca nici el nu ar fi crezut pe vremea aia ca facebook-ul va lua atata amploare. Cine ar fi crezut?
Totusi, exageram destul de mult cand ne postam toata viata pe facebook. Cunosc persoane care nu rezista nici macar o zi fara sa-si faca un selfie si sa-l posteze. Ce e drept, ne incanta prietenii virtuali si iubim like-urile.

Nu mi se pare nimic gresit ca o persoana sa mai posteze ocazional cate o poza, dar uneori (de fapt mai mereu) acest lucru este dus la extrem iar unele persoane nu inceteaza sa puna poze cu mama, cu tata, cu copilul, cu fratele, cu sora, cu iubitul/iubita, cu catelul, cu purcelul s.a.m.d. Din nou, nu e nimic gresit in asta, dar ce e mult strica.

 Ganditi-va ca din acele poze, live-uri, checkin-uri, plus datele personale care apar in profil, orcarui om ii este usor sa afle cine sunt membrii familiei noastre, unde locuim, ce scoala/ loc de munca frecventam , ce varsta avem si tot asa. Totusi, sunt date personale, nu ar trebui sa aiba acces la ele oricine.

Oare suntem mai valorosi daca adunam sute de like-uri? Si prin pozele in care ne simtim bine cu cei dragi, cui vrem sa demonstram ca avem o viata fericita?

Nu am inteles si nici nu o sa inteleg vreodata acest lucru. Cert este ca fenomenul Facebook nu o sa dispara prea curand. Inca este si va fi un adevarat trend pe termen lung.

Un lucru trebuie sa tinem minte neaparat. Facebook-ul creeaza dependenta. Ne pierdem ore intregi uitandu-ne la simple poze ale altora, si nici nu ne dam seama. Am dat de un articol foarte interesant pe tema asta pe care vi-l recomand: http://www.x-tremeradio.ro/despre-marul-otravit-din-spatele-facebook-ului-cu-psihoterapeutul-danut-negru-specificul-unei-dependente-este-ca-iti-creeaza-o-placere-foarte-mare/10476

Din nou, sa postam o poza din cand in cand nu este nimic rau, dar cand ajungem sa postam in fiecare zi cate o fotografie sau mai multe, ar trebui sa ne punem un semn de intrebare.

Totusi, Facebook-ul are si parti bune. Cu ajutorul lui putem tine legatura cu cei dragi, putem afla despre diverse stiri si evenimente, iar jurnalistii, scriitorii, vloggerii, bloggerii s.a.m.d. isi pot promova continutul din mediul online.

Un lucru care ma deranjeaza in mediul Facebook este reactia utilizatorilor la diferite postari. De exemplu, un blogger isi distribuie ultimul articol in reteaua de social media. Sa zicem ca el se descurca foarte bine si are continut de calitate, dar din pacate se intampla sa primeasca doar 2-3 like-uri (uneori chiar niciunul). In schimb, daca o fata isi posteaza un selfie care este neaparat insotit de un citat din ala de iubire cum se poarta acum (ca fara el nu se poate sub nicio forma!), butonul de like explodeaza. Sute de like-uri! Habar nu am cum se intampla asta, dar se intampla.

Am si o intrebare, iar daca vreti, imi puteti lasa un raspuns in rubrica de comentarii deoarece opiniile voastre sunt importante pentru mine. De ce credeti ca unii oameni aleg sa-si traiasca viata pe Facebook?

Pe data viitoare!

-S.A.

Comentarii