Lenea : un dusman periculos

Sursa foto: pexels.com
Of, ce este cu lenea asta din ultimul timp ?

In unele momente, singurul lucru pe care vrem sa-l facem este sa stam degeaba. Sa zicem ca poate nu avem chef sa facem un lucru. Poate nu avem chef sa mergem intr-o anumita zi la serviciu/scoala. Treaba este ca aceste lucruri sunt necesare. Nu avem ce face.

Cu toate ca lenea este un dusman periculos, lucrurile pe care le-am spus mai sus sunt totusi normale. Mai avem si stari in care nu avem chef de nimic. Oricum, nu despre asta vreau sa vorbesc in mod special.

Ideea esste ca lenea a fost dusa la un anumit nivel incat, oarecum, poti trai din ea (cel putin in Romania). Vreau sa spun ca exista oameni in tara asta care nici nu se sinchisesc sa-si caute un loc de munca deoarece se descurca si fara. Cum asa? Ajutorul social.

De exemplu, tot vad la stiri oameni sanatosi-tun care se plang ca la varsta lor (in jur de 40-45 de ani, poate si mai tineri) ca nu mai pot sa munceasca, ori ca nu ar mai fi in putere, ori ca au copii de care trebuie sa aiba grija s.a.m.d.

Atata timp cat sunt sanatosi si au toate membrele , de ce ar spune ca nu mai sunt in putere si ca au depasit varsta. Stai putin, parca se iesea la pensie la 65 de ani, nu? Ma rog, poate se iese la 45 si nu stiu eu...

Bine, am inteles ca unii dintre acesti oameni au copii mici, nu-i nimic gresit in asta. Este gresit faptul ca folosesc acei copii ca scuza pentru a nu muncii. In plus, in momentul cand iti pui in minte sa faci un copil, trebuie sa te gandesti putin la o metoda de a te impartii intre acesta si locul de munca, caci fara un loc de munca stabil, copilul ala nu va putea beneficia de tot ce are nevoie. Este si ajutorul social cat este, dar nu se compara cu un salariu, nicidecum.

Este impresionant faptul ca lenea ii poate face pe acesti oameni sa se multumeasca doar cu ajutorul social.

Acum serios, care este treaba cu lenea asta? De ce ai prefera sa traiesti la limita existentei doar pentru a scapa de munca? Este munca o boala letala si nu stiu eu?

Cat despre ajutoarele sociale, nu mi se pare corect sa se dea, asa , pe degeaba. Pana la urma, este din impozitul pe care toata lumea il plateste. Ar trebui macar sa se faca munci in folosul comunitatii pentru acest ajutor (parerea mea).

Acesti trantori ar trebui invatati sa se descurce pe cont propriu. Nu muncesti, mori de foame. Simplu!

Ma intreb cand o sa se schimbe ceva in tara asta...

Pe data viitoare !

-S.A.

Comentarii