Desenul

După părerea mea, desenul este una dintre cele mai expresive forme de artă.

Prin acestea se pot ilustra : peisaje , diferite obiecte , diferite locuri, portrete (cât și autoportrete) , dar cel mai mult se ilustreaza gândurile autorului.

Eu , personal, sunt foarte pasionat de desen. Nu sunt un profesionist în acest domeniu, dar desenez  cât de cât ok și chiar imi place aceasta activitate.

Această artă are mai multe ramificații, dar cele mai comune sunt desenele facute în vopsea si cele facute în creion.

Cât despre desenele facute în vopsea, dacă vrem să ne apucăm de unul, trebuie să ne asigurăm că avem suficient timp și nu trebuie sub nicio forma sa ne grăbim. Dacă nu acordăm suficient timp si atenție unui astfel de desen, rezultatul nu va fi unul foarte spectaculos. Cel mai bine este să facem totul cu precizie. Cel puțin așa procedez eu.

La desenele în creion, lucrurile se mai simplifică. Nu este nevoie decât de o foaie si de un creion și totul poate începe. Sincer, eu pe acesta îl prefer deoarece îl pot face oricând am chef și oriunde ma aflu. Plus că este interesant sa te joci cu acele nuanțe de gri.

Presupun că toți ați auzit de celebrul citat : "O fotografie face cât o mie de cuvinte ". Ei bine, cam la fel se intampla si cu un desen. Cele doua se aseamana intre ele destul de mult.

Ce mi se pare cu adevarat interesant este ca totul se realizeaza prin viziunea autorului. Acesta își transpune gândurile pe foaia de hartie. Ne putem da seama ce ganduri are autorul prin felul in care deseneaza.

De asemenea, consider ca desenul este una din cele mai bune metode de relaxare, alaturi de citit.

Mă rog, cel puțin asta este parerea mea. Părerea voastra care este? Voi sunteți atrasi de desen? Îmi puteți lasa un raspuns in rubrica de comentarii.

Pe data viitoare !

-S.A.


Comentarii